Tapu avukatı, gayrimenkul hukuku alanında geniş bilgi ve tecrübeye sahip avukatlardır. Gayrimenkul hukuku alanında davalara bakan avukatlar; tapu işlemleri,…
Yapı Tatil Zaptı/Tutanağı Nedir? 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine veya…
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu 26.09.2004 tarihinde kabul edilmiş olup, 12.10.2004 tarihinde 25611 sayılı Resmi Gazetede yayına girmiştir. Söz konusu…
İİK madde 83 uyarınca düzenlenen maaş haczi; kesinleşmiş icra takibinde alacağın, ücret karşılığı çalışması söz konusu olan borçlunun maaşından belirli…
Borçların ertelenmesi anlamına gelen konkordato, borçlunun kanunda belirlenen şekilde alacaklılar ile anlaşarak borçlarını tasfiye etmesi halidir. Konkordato müessesindeki esas amaç;…
Türk hukuk sisteminde avukatların verdiği hizmetler karşılığında talep edebilecekleri en az tutarı belirleyen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT), Türkiye Barolar…
Türk hukuk sisteminde avukatlık mesleğini icra eden kişiler her alanda hizmet vermekle birlikte hukukun bazı alanlarında daha fazla çalışarak uzmanlaşırlar…
İcra ve İflas Kanunu, icra hukuku alanında tarafların haklarını düzenlemek ve icra süreçlerini organize etmek amacıyla belirli süreler öngörmektedir. Bu…
Ceza yargılamasının temel amacı, maddi gerçeği ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda, ceza muhakemesi sistemimizde “delil serbestisi” ve “vicdani delil sistemi” gibi…
Türk hukuk sistemimizde vatandaşlık hukuku avukatı, yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlık alma veya vatandaşlık hukuku ile ilgili işlem, uyuşmazlık ve…