AVUKAT VE AVUKATLIK MESLEĞİ

AVUKAT KİMDİR      Avukat, kişilerin birbiriyle veya devlet ile aralarında oluşan anlaşmazlıklarda hukuki bilgisine başvurulan hukuki danışman ya da kişilerin…

Okumaya Devam Et →

HACZE İŞTİRAK

            İcra ve İflas Kanunu uyarınca, alacaklı tarafın alacağını tahsil etmek amacıyla başlatmış olduğu takibin aşamalarından bir tanesi de haciz…

Okumaya Devam Et →

BORÇLUNUN TEMERRÜDÜ KOŞULLARI

Borç, Edim ve İfa Kavramları Borç, taraflardan birinin diğerine karşı veya tarafların her ikisinin birbirine karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu…

Okumaya Devam Et →

MAİL, MESAJ, WHATSAPP YAZIŞMALARININ DELİL DEĞERİ

Delil Nedir? Tarafların üzerinde anlaşamadıkları ve uyuşmazlığın çözümünde etkili olabilecek çekişmeli vakıaların çözümü için gösterilen ispat araçlarıdır. Kesin Delil ve…

Okumaya Devam Et →

Kesinleşmeden İcra Takibine Konulamayan İlamlar

Kural olarak mahkeme ilamının icra edilebilmesi veya icra takibine konulabilmesi için kesinleşmesi şart değildir. Kararın kesinleşmesi ile kast edilen; olağan…

Okumaya Devam Et →

TEHİRİ İCRA (İCRANIN GERİ BIRAKILMASI)

Tehiri icra nedir? İcranın geri bırakılması ya diğer adıyla tehiri icra, ilamlı icra takibinde borçluya takibin ilerlemesini durdurma imkanı veren…

Okumaya Devam Et →

Yıllara Göre Yasal Kira Artış Oranları (Örnekli)

Kira Sözleşmesi Kira sözleşmesi, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 299. Maddesinde tanımlanmıştır: “Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya…

Okumaya Devam Et →

Belirsiz Alacak Davası ve Kısmi Alacak Davası

Kısmî Alacak Davası Nedir? Davacının aynı hukuki ilişkiden kaynaklanan alacağının veya hakkının tümünü değil, belirli bir kısmını talep ederek açtığı…

Okumaya Devam Et →

ZORUNLU VE İHTİYARİ DAVA ARKADAŞLIĞI

            Dava arkadaşlığı, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunun 57-60 maddeleri arasında düzenleme alanı bulmaktadır. Dava arkadaşlığı, davanın tarafları ile ilgili…

Okumaya Devam Et →